2009. június 21., vasárnap

Babakocsi súlya, mérete

Babakocsi vásárlási szempontok 2. rész

Elsőként említem, de nem a legfontosabb tulajdonság a babakocsi váráslás szempontjából a babakocsi súlya és mérete.

1. Súly:
A babakocsi vásárlásánál a súly különösen azoknak fontos, akik városban laknak, és tömegközlekednek. Nem mindegy ugyanis, hogy a lépcsőkön, mozgólépcsőn, buszra, villamosra, stb, anyuka felcipekedik, és majd belegebed, vagy esetleg könnyebben tudja emelni a babakocsiját (plusz még benne egyre nehezedő csemetéjét.) Abba pedig jobb nem belegondolni, ha valaki a 4.-en lakik egy lift nélküli épületben. (Én biztosan a tárolóban tartanám a babakocsit, és csak a hordozóval közlekednék.)

Szintén fontos a súly, ha az autó csomagtartójába akarjuk betuszkolni az összecsukott babakocsit, pláne ha épp, hogy csak befér. Lássuk be, jobb, ha könnyebb.

Nem is gondoltam volna, hogy ha hosszabb sétára indultunk, egy idő után már éreztem a babakocsi súlyát, ahogy toltam, pláne ha boltban is voltam, és meg volt rakodva a bevásárló kosara. Szóval a babakocsi vásárlásnál minden szempontból jobb a könnyebb.


2. méret:

A méreténél sok mindent kell megemlítenünk. Egyrészt maga a babakocsi magassága. Vannak bizonyos babakocsik, amik kifejezetten magasabb építésűek, ezeket magasabb anyukáknak ajánlják. (Egyébként ez nem általános, de előfordul.) Városban a zsúfolt helyeken, és tömegközlekedésben szintén előnyösebb, ha kisebb: rövidebb és vékonyabb kiképzésű a babakocsi. (Vannak 10-15 cm-es szélességbeli különbségek is, ami rengeteget számít.)

Viszont kisbabánk kényelme szempontjából az ülő, illetve fekvőfelület nagysága nem elhanyagolható. Ha már nem újszülött, pár hónapos korában is kényelmes legyen és rendesen elférjen, ne szorongjon, később pedig szintén zavaró lehet számára, ha pár centis mozgástere sincs séta közben. Ha a hordozó együtt van a babakocsival, külön figyeljünk annak a kiképzésére, vannak köztük különösen szűk hatású darabok.

Persze az óriási nagy batár babakocsi már fölösleges, mert azzal nekünk gyűlik meg a bajunk a fentebb említettek miatt. Úgyhogy a babakocsi mérete szempontjából próbáljuk megkeresni az aranyközéputat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a témával kapcsolatosan akarsz megjegyzést írni, itt megteheted.

Ajánlott blogok

Create your own banner at blendgeek.com
-